Brandweerauto

Red classic festival

Op zondag 15 mei 2016, eerste Pinksterdag, organiseren REDBAG, Classic Park en de Nederlandse Brandwonden Stichting het RED Classic Festival (www.redclassic.nl) te Classic Park, Boxtel. De gehele dag en het programma staan in het teken staan van de rijke historie van de brandweer. Het wordt een leuke familiedag met entertainment, live bands, lekker eten & drinken in brandweerstijl en natuurlijk… heel veel klassieke brandweerauto’s.

redclassicHet festival begint met een wereldrecord poging van de langste parade van klassieke brandweerauto’s. Brandweerauto’s die 25 jaar of ouder zijn en vroeger zijn ingezet ter bestrijding van brand nemen deel aan de parade. Er komen klassieke brandweerauto’s uit Nederland, België en Duitsland. Uiteraard bestaat er de mogelijkheid om na de parade de klassieke brandweerauto’s van dichtbij te bekijken en foto’s te maken. Door de bezoekers mag er ook gestemd worden voor de publieksprijs.

Verder is er een RED Junior Playground met o.a. springkussens, dansworkshop, kindergrime en de mogelijkheid voor kinderen om Brandweerman voor een middag te zijn. Junior Songfestival finalist Alessandro komt langs om op te treden! Aan de volwassenen is ook gedacht met live muziek van the Elephants (Beatles tribute), Screaming Billy en Private Label. De foodtrucks & drinks zijn ook in brandweerstijl. Hoofdsponsor van het festival is REDBAG (www.redbag.nl). Een bedrijf uit Schijndel dat tassen recycled van afgekeurde brandweerslangen. Miss Nederland zal de tassen showen op de catwalk.

redclassic2
Al met al een festival vol leuke activiteiten voor de hele familie. Maar niet alleen is het genieten, want door te komen draag je ook een steentje bij aan de Nederlandse Brandwonden Stichting. De gehele opbrengst van de dag wordt namelijk gedoneerd. Hiermee wordt onder andere het project Kindvriendelijke Verbandwisselkamer gesteund.

Voor meer informatie en kaartverkoop ga naar: www.redclassic.nl of Classicpark.nl